Qeveria e fundit e Aleksandër Meksit (11 korrik 1996 – 1 mars 1997)

 1. Aleksandër Meksi – kryeministër
 2. Tritan Shehu – zëvendëskryeministër dhe ministër i Punëve të Jashtme
 3. Arian Madhi – sekretar i përgjithshëm (PR)
 4. Halit shamata – ministër i Brendshëm
 5. Ridvan Bode – ministër i Financave
 6. Safet Zhulali – ministër i Mbrojtjes
 7. Kristofor Peçi – ministër i Drejtësisë
 8. Suzana Panariti –  ministre e Industrisë, Transportit dhe Tregtisë
 9. Abdyl Xhaja  – ministër i Industrisë, Burimeve Minierave dhe Energjetikës
 10. Albert Brojka – ministër i Punëve Publike, Rregullimit të Teritorit dhe Turizmit
 11. Maksim Cikuli – ministër i Shëndetësisë dhe Mjedisit
 12. Bamir Topi – ministër i Bujqësisë dhe Ushqimit
 13. Edmond Lulja – ministër i Arsimit dhe Sporteve
 14. Besnik Gjongecaj – ministër i Arsimit të Lartë dhe Kërkimeve Shkencore
 15. Teodor Laço – ministër i Kulturës, Rinisë dhe Gruas (PBSD)
 16. Arlinda Keçi – ministre e Punës dhe e Çështjeve Sociale
 17. Dylber Vrioni – ministër i Privatizimit
 18. Hasan Halili – ministër pa portofol
 19. Selim Belortaja – sekretar shteti për çështjet ekonomike në Ministrinë e Punëve të Jashtme
 20. Robert Çeku – sekretar shteti në Ministrinë e Punëve Publike, Rregullimit të Teritorit dhe Turizmit
 21. Njazi Kosovrasti – sekretar shteti për pushtetin vendor në Ministrinë e Brendëshme
 22. Leonard Demi – sekretar shteti në Ministrinë e Mbrojtjes
 23. Arben Babameto- sekretar shteti për transportet në Ministrinë e Industrisë, Transportit dhe Tregtisë
 24. Sokol Bejleri – sekretar shteti në Ministrinë e Industrisë, Burimeve Minierave dhe Energjetikës
 25. Marjeta Pronjari – sekretare shteti për Ministrinë e Arsimit dhe Sporteve
 26. Roza Pati – sekretare shteti për rininë dhe gruan në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Gruas

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi