Qeveria e Pajtimit Kombëtar (11 mars – 27 korrik 1997)

 1. Bashkim Fino – kryeministër (PS)
 2. Ekrem Kastrati – sekretari i përgjithshëm i Këshillit të ministrave (PD)
 3. Belul Çelo (Ali Kazazi, 4 korrik) – ministër i Brendshëm (PD)
 4. Shaqir Vukaj – ministër i Mbrotjes (PS)
 5. Arian Starova – ministër i Punëve të Jashtme (PBSD)
 6. Arben Malaj – ministër i Financave (PS)
 7. Spartak Ngjela – ministër i Drejtësisë (PLL)
 8. Eduard Ypi – ministër i Privatizimit (PD)
 9. Astrit Kalenja – ministër i Shëndetësisë dhe Mjedisit (PBK)
 10. Myqerem Tafaj – ministër i Arsimit të Lartë dhe Kërkimeve Shkencore (PD)
 11. Luan Skuqi – ministër i Arsimit dhe Sporteve (PD)
 12. Haxhi Aliko – ministër i Bujqësisë dhe Ushqimit (PSD)
 13. Kastriot Shtylla – ministër i Burimeve Minierave dhe Energjetikës (PR)
 14. Foto Dhuka – ministër i Industrisë, Transportit dhe Tregtisë (PBDNJ)
 15. Engjëll Ndocaj – ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve (PDK)
 16. Elmaz Sherifi – ministër i Punës dhe e Çështjeve Sociale (PS)
 17. Vasillaq Spaho – ministër i Punëve Publike, Rregullimit të Teritorit dhe Turizmit (PR)
 18. Lush Përpali – sekretar shteti në Ministrinë e Brendëshme (PS)
 19. Ali Kazazi – sekretar shteti në Ministrinë e Mbrotjes (PD)
 20. Pavli Zëri – sekretar shteti në ministrinë e Punëve të Jashtme (PSD)

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi