Qeveria e Fatos Nanos (25 korrik 1997 – 23 prill 1998)

 1. Fatos Nano – kryeministër
 2. Bashkim Fino – zëvendëskryeministër
 3. Kastriot Islami – ministër shteti
 4. Neritan Ceka – ministër i Brendëshëm
 5. Sabit Brokaj – ministër i Mbrotjes
 6. Paskal Milo – ministër i Punëve të Jashtme
 7. Thimio Kondi – ministër i Drejtësisë
 8. Arben Malaj – ministër i Financave
 9. Ylli Bufi – ministër i Ekonomisë Publike dhe Privatizimit
 10. Elmaz Sherifi – ministër i Punës dhe e Çështjeve Sociale
 11. Lufter Xhuveli – ministër i Bujqësisë dhe Ushqimit
 12. Shaqir Vukaj – ministër i Tregtisë dhe Turizmit
 13. Gaqo Apostoli – ministër i Punëve Publike dhe Transporteve
 14. Et’hem Ruka – ministër i Arsimit dhe Shkencës
 15. Arta Dade – ministre e Kulturës, Rinisë dhe sporteve
 16. Leonard solis – ministër i Shëndetësisë dhe Mjedisit
 17. Arben Imami – ministër shteti për reformën legjislative dhe marrëdhëniet me Kuvendin Popullor
 18. Ermelinda Meksi – ministre shteti për Zhvillimin dhe Bashkëpunimin Ekonomik
 19. Maqo Lakrori – sekretar shteti për Integrimin Euroatlantik
 20. Perikli Teta – sekretar shteti për politikën e Mbrotjes
 21. Ndre Legisi – sekretar shteti në Ministrinë e Brendëshme
 22. Lush Përpali – sekretar shteti për Pushtetin Vendor

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi