Qeveria Teknike e Vilson Ahmetit (18 dhjetor – 13 prill 1991)

 1. Vilson Ahmeti – kryeministër
 2. Abdyl Xhaja –  zëvendëskryeministër dhe ministër Burimeve Minierave dhe Energjetike
 3. Zyhdi Pepa – zëvendëskryeministër dhe ministër i Bujqësisë
 4. Ilir Boçka – ministër i Punëve të Jashtme
 5. Gjergj Konda – ministër i Ekonomisë
 6. Alfred Moisiu – ministër i Mbrojtjes
 7. Vladimir Hysi – ministër i Rendit Publik
 8. Kudret Çela – ministër i Drejtësisë
 9. Robert çeku – ministër i Financave
 10. Iljaz Mehmeti – ministër i Industrisë së Lehtë dhe Ushqimore
 11. Ylli Çabiri- ministër i Lidhjeve Ekonomike me Jashtë
 12. Robert Gjini – ministër i Tregtisë së Brendëshme dhe Turizmit
 13. Luigj Aleksi – ministër i Ndërtimit
 14. Ilir Mati – ministër i Transporteve
 15. Alfred Pema – ministër i Arsimit
 16. Vath Koreshi – ministër i i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
 17. Kristo Pano – ministër i Shëndetësisë
 18. Ylli Memisha – kryetar i Komisionit të Kontrollit të Shtetit
 19. Petrit Skënde – kryetar i Komitetit të Shkencës dhe Teknikës

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi