Qeveria e tretë e Aleksandër Meksit (4 dhjetor 1994 – 10 korrik 1996)

 1. Aleksandër Meksi – kryeministër
 2. Dashamir Shehu – zëvendëskryeministër dhe ministër i Ndërtimit
 3. Dylber Vrioni – zëvendëskryeministër dhe minister i Financave
 4. Vullnet Admi – sekretar i përgjithshëm i Këshillit të Ministrave
 5. Alfred Serreqi – ministër i Punëve të Jashtme
 6. Agron Musaraj – ministër i Rendit Publik
 7. Safet Xhulali – ministër i Mbrojtjes
 8. Hektor Frashëri – ministër i Drejtësisë
 9. Abdyl Xhaja  – ministër i Industrisë, Burimeve Minierave dhe Energjetikës
 10. Xhezair Teliti – ministër i Arsimit
 11. Maksim Cikuli – ministër i Shëndetësisë dhe Mjedisit
 12. Hasan Halili – ministër i Bujqësisë dhe Ushqimit
 13. Teodor Laço – ministër i i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
 14. Engjëll Dakli ( 9 dhjetor 1994) – ministër i Punës, Emigracionit, Përkrahjes sociale dhe ish të Përndjekurve Politikë
 15. Maksim Konomi – kryetar i Komitetit të Shkencës dhe Teknikës
 16. Albert Brojka (Suzana Panariti, 16 gusht 1995) – ministër i Industrisë, Transportit dhe Tregtisë
 17. Selim Belortaja – sekretar shteti për çështjet ekonomike në Ministrinë e Punëve të Jashtme
 18. Njazi Kosovrasti – sekretar shteti për pushtetin Vendor në Ministrinë e Brendëshme

 

 

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi