Qeveria e re e Aleksandër Meksit (1992 – 1996)

 1. Aleksandër Meksi – kryeministër
 2. Bashkim Kopliku – zëvendëskryeministër dhe ministër i Rendit Publik (i ngarkuar pas 6 prillit 1993 me probleme ekonomike)
 3. Rexhep Uka – zëvendëskryeministër dhe  (deri 5 prill 1993) ministër i Bujqësisë
 4. Vullnet Admi – sekretar i përgjithshëm i Këshillit të Ministrave
 5. Genc Ruli – ministër i Ekonomisë dhe Financave
 6. Alfred Serreqi – ministër i Punëve të Jashtme
 7. Kudret Çela – ministër i Drejtësisë
 8. Artan Hoxha – ministër i Tregtisë dhe Bashkëpunimit me Jashtë
 9. Abdyl Xhaja – ministër i Industrisë, Burimeve Minierave dhe Energjetike
 10. Safet Xhulali – ministër i Mbrojtjes
 11. Fatos Bitincka – ministër i Transporteve dhe Komunikacioneve
 12. Ilir Manushi – ministër i Ndërtimit, Strehimit dhe Rregullimit të Teritorit
 13. Tritan Shehu – ministër i Shëndetësisë dhe Mjedisit
 14. Ylli Vejsiu – (Xhezair Teliti, 6 prill 1993) – ministër i Arsimit
 15. Dhimitër Anagnosti – ministër i i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
 16. Osman Shehu (Edmond Spaho, 6 prill 1993) – ministër i Turizmit
 17. Dashamir Shehi – ministër i Punës, Emigracionit, Përkrahjes sociale dhe ish të Përndjekurve Politikë
 18. Maksim Konomi – kryetar i Komitetit të Shkencës dhe Teknikës
 19. Blerim Çela – kryetar i Shërbimit të Kontrollit të Shtetit
 20. Agron Musaraj (6 prill 1993) – ministër i rendit Publik
 21. Petrit Kalakula  (6 prill 1993) – ministër i Bujqësisë dhe Ushqimit
 22. Eduartd Ypi (15 qershor 1993) – kryetar i Komitetit t ëish të Përndjekurve Politikë
 23. Rexhep Uka (6 prill 1993) – ministër pa portofol i ngarkuar për problemet e pushtetit vendor

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi