Qeveria e dytë e Aleksandër Meksit (7 gusht 1993 – 3 dhjetor 1994)

 1. Aleksandër Meksi – kryeministër
 2. Bashkim Kopliku – zëvendëskryeministër dhe ministër i ngarkuar me probleme ekonomike)
 3. Vullnet Admi – sekretar i përgjithshëm i Këshillit të Ministrave
 4. Genc Ruli (deri më 23 nëntor 1993)– ministër i Ekonomisë dhe Financave
 5. Agron Musaraj – ministër i Rendit Publik
 6. Alfred Serreqi – ministër i Punëve të Jashtme
 7. Kudret Çela – ministër i Drejtësisë
 8. Abdyl Xhaja (deri më 23 nëntor 1993) – ministër i Industrisë, Burimeve Minierave dhe Energjetikës
 9. Safet Xhulali – ministër i Mbrojtjes
 10. Fatos Bitincka – ministër i Transporteve dhe Komunikacioneve
 11. Artan Hoxha (deri më 23 nëntor 1993) – ministër i Tregtisë dhe Bashkëpunimit me Jashtë
 12. Ilir Manushi – ministër i Ndërtimit, Strehimit dhe Rregullimit të Teritorit
 13. Tritan Shehu (Maksim Cikuli, 14 janar 1994) – ministër i Shëndetësisë dhe Mjedisit
 14. Xhezair Teliti – ministër i Arsimit
 15. Dhimitër Anagnosti – ministër i i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
 16. Edmond Spaho – ministër i Turizmit
 17. Dashamir Shehi – ministër i Punës, Emigracionit, Përkrahjes sociale dhe ish të Përndjekurve Politikë
 18. Petrit Kalakula (Hasan Halili, 23 gusht 1993) – ministër i Bujqësisë dhe Ushqimit
 19. Rexhep Uka – ministër pa portofol i ngarkuar me problemet e pushtetit vendor
 20. Maksim Konomi – kryetar i Komitetit të Shkencës dhe Teknikës
 21. Eduartd Ypi  – kryetar i Komitetit të ish të Përndjekurve Politikë

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi