Qeveria e Stabilitetit e Ylli Bufit (11 qershor – 6 dhjetor 1991)

 1. Ylli Bufi – kryeministër (PS)
 2. Gramoz Pashko –  zëvendëskryeministër dhe ministër i Ekonomisë (PD)
 3. Zyhdi Pepa – zëvendëskryeministër (PS)
 4. Muhamet Kapllani – ministër i Punëve të Jashtme (PS)
 5. Teodor Kareco (17 qershor) – sekretar i përgjithshëm (PR)
 6. Perikli Teta – ministër i Mbrotjes (PD)
 7. Bajram Yzeiri – ministër i Rendit Publik (PS)
 8. Shefqet Muçi – ministër i Drejtësisë (PSD)
 9. Genc Ruli – ministër i Financave (PD)
 10. Drini Mezini – ministër i Burimeve Minierave dhe Energjetike (PS)
 11. Jordan Misja – ministër i Industrisë (PD)
 12. Vilson Ahmeti – ministër i Ushqimit (PS)
 13. Nexhmedin Dumani – ministër i Bujqësisë (PS)
 14. Fatos Nano (Ylli Çabiri, 17 qershor 1991) – ministër i Lidhjeve Ekonomike me Jashtë (PS)
 15. Agim Mero – ministër i Tregtisë së Brendëshme dhe Turizmit (PD)
 16. Emin Musliu – ministër i Ndërtimit (PD)
 17. Fatos Bitincka – ministër i Transporteve (PR)
 18. Maqo Lakrori – ministër i Arsimit (PS)
 19. Sabit Brokaj – ministër i Shëndetësisë (PS)
 20. Preç Zogaj – ministër i i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve (PD)
 21. Leontjev Çuci – sekretar Shteti për Ekonominë (PS)
 22. Resmi Osmani – sekretar Shteti për Bujqësinë (PA)
 23. Paskal Milo – sekretar Shteti për arsimin (PSD)
 24. Alfred Karamuço – kryetar i Komisionit të Kontrollit të Shtetit (PR)
 25. Petrit Skënde – kryetar i Komitetit të Shkencës dhe Teknikës

Qeveria e Stabilitetit, një fillim i vështirë i tranzicionit

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi