Qeveria e Fatos Nanos (11 maj 1991 – 4 qershor 1991)

 1. Fatos Nano – kryeministër
 2. Shkëlqim Cani – zëvendëskryeministër
 3. Zyhdi Pepa – ministër sekretar i përgjithshëm
 4. Muhamet Kapllani – ministër i Punëve të Jashtme
 5. Ndriçim Karakaçi – ministër i Mbrotjes Popullore
 6. Aredin Shyti – ministër i Rendit Publik
 7. Fatmir Zaloshnja – ministër i Drejtësisë
 8. Anastas Angjeli – ministër i Financave
 9. Leontjev Çuçi – ministër i Ekonomisë
 10. Drini Mezini – ministër i Burimeve Minierave dhe Energjetike
 11. Vilson Ahmeti – ministër i Industrisë se lehte
 12. Ylli Bufi – ministër i Ushqimit
 13. Nexhmedin Dumani – ministër i Bujqësisë
 14. Shane Korbeci – ministër i Lidhjeve Ekonomike me Jashtë
 15. Gavrosh Pogaçe –  ministër i Tregtisë së Brendëshme dhe Turizmit
 16. Leonard Nano – ministër i Ndërtimit
 17. Kostandin Hoxha – ministër i Transporteve
 18. Maqo Lakrori – ministër i Arsimit
 19. Moikom Zeqo – ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
 20. Sabit Brokaj – ministër i Shëndetësisë
 21. Theodhori Bej – kryetar i Komitetit të Punës dhe Mbrotjes Sociale
 22. Flamur Hoxha – kryetar i K. të Ekonomisë Komunale dhe Mbrotjes së Mjedisit
 23. Bujar Kolaneci – kryetar i Komisionit të Kontrollit të Shtetit
 24. Gramoz Ruci – kryetar i Komitetit të sigurimit
 25. Petrit Skënde – kryetar i Komitetit të Shkencës dhe Teknikës

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi