Qeveria e Fatos Nanos (22 shkurt 1991 – 10 maj 1991)

 1. Fatos Nano – kryeministër
 2. Shkëlqim Cani – zëvendëskryeministër
 3. Aleks Luarasi – Sekretar i Pwrgjithshwm
 4. Muhamet Kapllani – ministwr i Punwve tw Jashtme
 5. Kiço Mustaqi – ministër i Mbrotjes Popullore
 6. Gramoz Ruci – ministër i Punëve të Brendëshme
 7. Dashor Kore – ministër i Drejtësisë
 8. Leontjev Ccucci – kryetar i Komitetit të Planit të Shtetit
 9. Drini Mezini – ministër i Industrisë dhe Minierave dhe Energjetikws
 10. Qemal Disha – Ministër i Financave
 11. Ylli Bufi – ministër i Industrisë së Lehtë dhe Ushqimore
 12. Ahmet Osja – ministër i Bujqësisë
 13. Shane Korbeci – ministër i Tregtisë së Jashtme dhe Bashkëpunimit Ekonomik me Jashtë
 14. Altin Ylli – ministër i Tregtisë së Brendëshme
 15. Leonard Nano – ministër i Ndërtimit
 16. Salvador Franja – ministër i Transportit
 17. Kastriot Islami – ministër i Arsimit
 18. Sabit Brokaj – ministër i Shëndetësisë
 19. Zyhdi Peka – kryetar i Kontrollit tw Shtetit

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi