Qeveria e Adil Çarçanit (8 korrik 1990- 22 dhjetor 1990)

 1. Adil Çarçani – kryeministër
 2. Pali Miska – zëvendëskryeministër  dhe ministër i Bujqësisë
 3. Hekuran Isai – zëvendëskryeministër  dhe ministër i Punëve të Brendëshme
 4. Niko Gjyzari – ministër sekretar i përgjithshëm i Këshillit të Ministrave
 5. Reiz Malile – ministër i Punëve të Jashtme
 6. Kiço Mustaqi – ministër i Mbrotjes Popullore
 7. Andrea Nako – ministër i Financave
 8. Bujar Kolaneci – kryetar i Komisionit të Planit të Shtetit
 9. Simon Stefani – kryetar i Komisionit të Kontrollit të Shtetit
 10. Besnik Bekteshi – ministër i Industrisë dhe Minierave
 11. Bashkim Sykja – ministër i Industrisë së Lehtë
 12. Enver Halili – ministër i Drejtësisë
 13. Ylli Bufi – ministër i Industrisë së Ushqimore
 14. Ismail Ahmeti – ministër i Ndërtimit
 15. Hajredin Çeliku – ministër i Transportit
 16. Pajtim Ajazi – ministër i Tregtisë së Brendëshme
 17. Shane Korbeci – ministër i Tregtisë së Jashtme
 18. Fahrudin Hoxha – ministër pranë Këshillit të Ministrave dhe kryetar i Komitetit për Bashkëpunimin Ekonomik me Jashtë
 19. Skënder Gjinushi – ministër i Arsimit
 20. Ahmet Kamberi  – ministër i Shëndetësisë

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi