Qeveria e Adil Çarçanit (22 dhjetor 1990 – 21 shkurt 1991)

 1. Adil Çarçani – kryeministër
 2. Pali Miska – zëvendëskryeministër  dhe ministër i Bujqësisë
 3. Hekuran Isai – zëvendëskryeministër  dhe ministër i Punëve të Brendëshme
 4. Fatos Nano  (Aleks Luarasi, 31 janar 1991) – ministër Sekretar i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave
 5. Fatos Nano (31 janar 1991 – zëvendëskryeministër
 6. Shkëlqim Cani (31 janar 1991)- zëvendëskryeministër
 7. Reiz Malile – ministër i Punëve të Jashtme
 8. Kiço Mustaqi – ministër i Mbrotjes Popullore
 9. Qemal Disha – Ministër i Financave
 10. Bujar Kolaneci – kryetar i Komisionit të Planit të Shtetit
 11. Ali Kaza – kryetar i Komisionit të Kontrollit të Shtetit
 12. Besnik Bekteshi – ministër i Industrisë dhe Minierave
 13. Bashkim Sykja – ministër i Industrisë së Lehtë
 14. Enver Halili – ministër i Drejtësisë
 15. Ylli Bufi – ministër i Industrisë së Ushqimore
 16. Ismail Ahmeti – ministër i Ndërtimit
 17. Salvador Franja – ministër i Transportit
 18. Fahrudin Hoxha – ministër pranë Këshillit të Ministrave dhe kryetar i Komitetit për Bashkëpunimin Ekonomik me Jashtë
 19. Pajtim Ajazi – ministër i Tregtisë së Brendëshme
 20. Shane Korbeci – ministër i Tregtisë së Jashtme
 21. Skënder Gjinushi – ministër i Arsimit
 22. Ahmet Kamberi  – ministër i Shëndetësisë
 23. Shkëlqim Cani (31 janar 1991)- zëvendëskryeministër

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi