Qeveria e Adil Çarçanit (2 shkurt 1989 – 7 korrik 1990)

 1. Adil Çarçani – kryeministër
 2. Pali Miska – zëvendëskryeministër  dhe ministër i Bujqësisë
 3. Simon Stefani – zëvendëskryeministër  dhe ministër i Punëve të Brendëshme
 4. Manush Myftiu – zëvendëskryeministër dhe kryetar i Kontrollit të Shtetit
 5. Enver Halili (Niko Gjyzari, 8 maj 1990) – ministër-sekretar i përgjigjthshëm i Këshillit të Ministrave
 6. Reiz Malile – ministër i Punëve të Jashtme
 7. Prokop Murra – ministër i Mbrojtjes Popullore
 8. Niko Gjyzari (Besnik Bekteshi – ministër i Industrisë dhe Minierave dhe ad. Interim i Energjetikës
 9. Andrea Nako – ministër i Financave
 10. Besnik Bekteshi – ministër i Industrisë dhe Minierave dhe ad. Interim i Energjetikës
 11. Vito Kapo – ministre i Industrisë së Lehtë
 12. Jovan Bardhi  – ministër i Industrisë Ushqimore
 13. Fahrudin Hoxha – ministër pranë Këshillit të Ministrave dhe (21 qershor 1989) – kryetar i Komitetit për Bashkëpunimin Ekonomik me Jashtë
 14. Hajredin Çeliku – ministër i Transportit
 15. Ismail Ahmeti – ministër i Ndërtimit
 16. Osman Murati – ministër i Tregtisë së Brendëshme

17. Shane Korbeci – ministër i Tregtisë së Jashtme

18. Xhelal Tafaj – ministër i Ekonomisë Komunale

19. Skënder Gjinushi – ministër i Arsimit

20. Ahmet Kamberi  – ministër i Shëndetësisë

21. Enver Halili – (8 maj 1990) – ministër i Drejtësisë

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi