Qeveria e Rexhep Mitrovicës (5 nëntor 1943 – 16 qershor 1944)

Përbërja e qeverisë

 1. Rexhep Mitrovica – kryeministër, zëvendësisht ministër i Kulturës Popullore e Punëve të Jashtme
 2. Xhaferr Deva – ministër i Punëve të Brendëshme
 3. Mehmet Konica / Bahri Omari – ministër i Punëve të Jashtme
 4. Musa Gjylbegu – ministër i Punëve Botore
 5. Eqerem Çabej / Koço Muka – ministër i Arsimit
 6. Ago Agaj – ministër i Ekonomisë Kombëtare
 7. Sokrat Dodbiba- ministër i Financave
 8. Rrok Kolaj – ministër i Drejtësisë dhe zëvendësisht ministër i Arsimit
 9. Kolë Tramara – ministër i Kulturës Popullore
 10. Vehbi Frashëri – nënministër i Punëve të Jashtme
 11. Qazim Bllaca – nënministër i Ekonomisë Kombëtare

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi