Qeveria e parë mbretërore e K. Kottës (5 shtator 1928 – 5 mars 1930)

Përbërja e qeverisë

 1. Kostaq Kotta – kryeministër dhe ministër i Punëve të Brendëshme
 2. Iljaz Vrioni / Rauf Fico – ministër i Punëve të Jashtme
 3. Milto Tutulani – ministër i Financave dhe zëvendësisht ministër i Punëve të Jashtme
 4. Hiqmet Delvina – ministër i Drejtësisë
 5. Xhaferr Ypi / Abdurrahman Dibra – ministër i Arsimit
 6. Salih Vuçiterni – ministër i Punëve Botore
 7. Musa Juka – ministër i i Punëve Botore dhe Bujqësisë dhe Ekonomisë Kombëtare

Repository


Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
English

Thënie për Shtetin

 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan