Qeveria e njëmbëdhjetë e Mehmet Shehut (12 nëntor 1976 – 26 dhjetor 1978

Përbërja e qeverisë

1. Mehmet Shehu – kryeministër dhe ministër i Mbrojtjes Popullore

 1. Adil Çarçani – zëvendëskryeministër i parë
 2. Petro Dode – zëvendëskryeministër dhe kryetar i Komisionit të Planit të Shtetit
 3. Manush Myftiu – zëvendëskryeministër
 4. Pali Miska – zëvendëskryeministër
 5. Kadri Hazbiu – ministër i Punëve të Brendëshme
 6. Nesti Nase – ministër i Punëve të Jashtme
 7. Xhaferr Spahiu – zëvednëskryeministër
 8. Myqerem Fuga (Kristaq Dollaku, 10 shkurt 1977)– ministër i Industrisë së Lehtë dhe Ushqimore
 9. Themie Thomai – ministre e Bujqësisë
 10. Tefta Cami – ministre e Arsimit dhe Kulturës
 11. Nedin Hoxha – ministër i Tregtisë
 12. Rahman Hanku – ministër i Ndërtimit
 13. Luan Babameto – ministër i Komunikacioneve
 14. Haki Toska – Ministër i Financave
 15. Llambi Ziçishti – ministër iShëndetësisë

Pas ndarrjes së Ministrisë së Tregtisë më 26 nëntor 1977, kabineti u riformulua:

Qirjako Mihali – zëvendëskryeministër

Nedin Hoxha – ministër i Tregtisë së Jashtme

Viktor Nushi – ministër i Tregtisë së Brendëshme

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi