Qeveria e Mehdi Frashërit (21 tetor 1935 – 7 nëntor 1936)

Përbërja e qeverisë

 1. Mehdi Frashëri – kryeministër dhe zëvendësisht ministër i Drejtësisë
 2. Fuat Asllani – ministër i Punëve të Jashtme
 3. Et’hem Toto – ministër i Punëve të Brendëshme
 4. Rrok Gera – ministër i Financave
 5. Nush Bushati – ministër i Arsimit
 6. Ndoc Naraçi – ministër i Punëve Botore
 7. Dhimitër Berati- ministër i Ekonomisë Kombëtare

Repository


Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
English

Thënie për Shtetin

 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan