Qeveria e fundit e Mehmet Shehut (27 dhjetor 1978-18 dhjetor 1981)

Përbërja e qeverisë

1.  Mehmet Shehu – kryeministër (deri më 26 prill 1980) dhe ministër i    Mbrojtjes Popullore

 1. Adil Çarçani – zëvendëskryeministër i parë
 2. Manush Myftiu – zëvendëskryeministër
 3. Pali Miska – zëvendëskryeministër

5.   Qirjako Mihali – zëvendëskryeministër

6.   Petro Dode – kryetar i Komisionit të Planit të Shtetit

 1. Kadri Hazbiu (Feçor Shehu, 26 prill 1980 – ministër i Punëve të Brendëshme
 2. Nesti Nase – ministër i Punëve të Jashtme
 3. Xhaferr Spahiu )Prokop Murra 26 prill 1980; Llambi Gegprifti, 27 mars 1981– ministër i Industrisë dhe Minierave
 4. Kristaq Dollaku (Esma Ulqinaku, 26 prill 1980) – ministër i Industrisë së Lehtë dhe Ushqimore
 5. Themie Thomai – ministre e Bujqësisë
 6. Rahman Hanku – ministër i Ndërtimit
 7. Tefta Cami – ministre e Arsimit dhe Kulturës
 8. Haki Toska – Ministër i Financave
 9. Luan Babameto – ministër i Komunikacioneve
 10. Nedin Hoxha – ministër i Tregtisë së Jashtme
 11. Viktor Nushi – ministër i Tregtisë së Brendëshme
 12. Llambi Ziçishti – ministër i Shëndetësisë
 13. Muho Asllani – ministër pranë Këshillit të Ministrave (25 dhjetor 1979)
 14. Kadri Hazbiu – ministër i Mbrotjes Popullore (26 prill 1980)
 15. Rrapo Dervishi – ministër i Ekonomisë Komunale (27 qershor 1980)
 16. Prokop Murra – ministër i Energjetikës (27 mars 1981)

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi