Qeveria e Fiqiri Dines (18 korrik -28 gusht 1944)

Përbërja e qeverisë

 1. Fiqiri Dine – kryeministër dhe ministër i Punëve të Brendëshme
 2. Eqrem Vlora – ministër i Punëve të Jashme dhe zëvëndësisht i Drejtësisë
 3. Rrok Gera – ministër i Financave
 4. Rifat Begolli – ministër i Ekonomisë Kombëtare
 5. Musa Gjylbegu – ministër i Punëve Botore
 6. Koço Muka – ministër i Arsimit
 7. Mark Gjon Markaj – ministër i Kulturës Popullore

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi