Qeveria e dhjetë e Mehmet Shehut (28 tetor 1974 – 11 nëntor 1976

Përbërja e qeverisë

 1. Mehmet Shehu – kryeministër dhe ministër i Mbrojtjes Popullore
 2. Adil Çarçani – zëvendëskryeministër i parë
 3. Spiro Koleka – zëvendëskryeministër
 4. Abdyl Këllezi  (Petro Dode) – zëvendëskryeministër dhe kryetar i Komisionit të Planit të Shtetit
 5. Xhaferr Spahiu – zëvendëskryeministër
 6. Kadri Hazbiu – ministër i Punëve të Brendëshme
 7. Nesti Nase – ministër i Punëve të Jashtme
 8. Koço Theodhosi (Pali Miska, 29 maj 1975 – ministër i Industrisë dhe Minierave
 9. Myqerem Fuga – ministër i Industrisë së Lehtë dhe Ushqimore
 10. Piro Dodbiba (Themie Thomai, 25 prill 1976) – ministër i Bujqësisë
 11. Thoma Deliana (Tefta Cami, 3 maj 1976)– ministër i Arsimit dhe Kulturës
 12. Kiço Ngjela (Nedin Hoxha, 7 korrik 1975)– ministër i Tregtisë
 13. Rahman Hanku – ministër i Ndërtimit
 14. Luan Babameto – ministër i Komunikacioneve
 15. Lefter Goga – ministër i Financave
 16. Llambi Ziçishti – ministër iShëndetësisë
 17. Manush Myftiu – zëvendëskryeministër (1 tetor 1976)

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi