Qeveria shtatë e Mehmet Shehut (17 mars – 13 shtator 1966)

 

 1. Mehmet Shehu – kryeministër
 2. Beqir Balluku – zëvendëskryeministër i parë dhe ministër i Mbrojtjes Popullore
 3. Haki Toska – zëvendëskryministër i parë
 4. Adil Çarçani – zëvendëskryeministër
 5. Koço Theodhosi – ministër i Industrisë dhe minierave
 6. Spiro Koleka – kryetar i Komisionit të Planit të Shtetit
 7. Piro Dodbiba – ministër i Bujqësisë
 8. Kadri Hazbiu – ministër i Punëve të Brendëshme
 9. Nesti Nase – ministër i Punëve të Jashtme
 10. Shinasi Dragoti – ministër i Ndërtimit
 11. Kiço Ngjela – ministër i Tregtisë
 12. Thoma Deliana – ministër i Arsimit
 13. Biblbil Klosi – Ministër i Drejtësisë
 14. Fadil Paçrami – ministër i Kulturës dhe i Arteve
 15. Peti Shamblli – ministër i Bujqësisë dhe Pyjeve
 16. Vasil Kati – ministër i Tregtisë së Jashtme
 17. Milo Qirko – ministër i Komunikacioneve
 18. Aleks Verli – ministër i Financave
 19. Ciril Pistoli  – ministër i Shëndetësisë
 20. Shefqet Peçi – president i Komisionit të Kontrollit të Shtetit
 21. Pjetër Kosta – ministër i Ekonomisë Komunale

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi