Qeveria e nënte e Mehmet Shehut (19 nëntor 1970 – 28 tetor 1974)

 

 1. Mehmet Shehu – kryeministër
 2. Adil Çarçani – zëvendëskryeministër
 3. Beqir Balluku – zëvendëskryeministër i parë dhe ministër i Mbrojtjes Popullore
 4. Spiro Koleka – zëvendëskryeministër
 5. Xhaferr Spahiu – zëvendëskryeministër
 6. Abdyl Këllezi – kryetar i Komisionit të Planit të Shtetit
 7. Kadri Hazbiu – ministër i Punëve të Brendëshme
 8. Nesti Nase – ministër i Punëve të Jashtme
 9. Koço Theodhosi – ministër i Industrisë dhe Minierave
 10. Piro Dodbiba – ministër i Bujqësisë
 11. Thoma Deliana – ministër i Arsimit dhe Kulturës
 12. Shinasi Dragoti – (Rahman Hanku, 17 nëntor 1972) – ministër i Ndërtimit
 13. Kiço Ngjela – ministër i Tregtisë
 14. Milo Qirko – ministër i Komunikacioneve
 15. Aleks Verli – ministër i Financave
 16. Llambi Ziçishti – ministër i Shëndetësisë
 17. Sulejman Baholli – ministër pa portofol
 18. Myqerem Fuga – ministër i Industrisë së Lehtë dhe Ushqimore

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi