Qeveria e gjashtë e Mehmet Shehu (23 qershor 1965 – 16 mars 1966)

 1. Mehmet Shehu – kryeministër
 2. Spiro Koleka – zëvendëskryeministër i  parë
 3. Beqir Balluku – zëvendëskryeministër i parë dhe ministër i Mbrojtjes Popullore
 4. Manush Myftiu  – zëvendëskryeministër  i parë
 5. Koço Thodhosi – zëvendëskryeministër i parë dhe president i Komisionit të Planit të Shtetit
 6. Abdyl Këllezi – zëvendëskryeministër
 7. Adil Çarcani – ministër i Gjeologjisë (deri më 27 dhjetor 1965 dhe zëvendëskryeministër pas 28 dhjetorit 1965)
 8. Xhaferr Spahiu – ministër i Industrisë
 9. Peti Shamblli – (Piro Dodbila, 28 dhjetor 1965) – ministër i Bujqësisë
 10. Kadri Hazbiu – ministër i Punëve të Brendëshme
 11. Behar Shtylla – ministër i Punëve të Jashtme
 12. Shinasi Dragoti – ministër i Ndërtimit
 13. Thoma Deliana – ministër i Arsimit
 14. Biblbil Klosi – Ministër i Drejtësisë
 15. Fadil Paçrami – ministër i Kulturës dhe i Arteve
 16. Kiço Ngjela – ministër i Tregtisë
 17. Tonin Jakova – ministër i Komunikacionit
 18. Aleks Verli – ministër i Financave
 19. Ciril Pistoli  – ministër i Shëndetësisë
 20. Shefqet Peçi – president i Komisionit të Kontrollit të Shtetit
 21. Pjetër Kosta – ministër i Ekonomisë Komunale
 22. Zenel Hamiti – ministër i Minierave dhe Gjeologjisë (pas 28 dhjetorit 1965)

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi