Qeveria katërt e Mehmet Shehut (22 qershor 1958– 16 korrik 1962)

 1. Mehmet Shehu – kryeministër
 2. Spiro Koleka – zëvendëskryeministër i  parë
 3. Beqir Balluku – zëvendëskryeministër i parë dhe ministër i Mbrojtjes Popullore
 4. Manush Myftiu  – zëvendëskryeministër dhe ministër i Arsimit dhe Kulturës
 5. Koço Thodhosi – zëvendëskryeministër dhe president i Komisionit të Planit të Shtetit
 6. Abdyl Këllezi – zëvendëskryeministër
 7. Adil Çarcani – ministër i Industrisë dhe Minierave (nga 25 dhjetori 1959 vetëm ninistër i Minierave dhe Gjeologjisë)
 8. Maqo Çomo – (Peti Shamblli, 1 dhjetor 1960 ), ministër i Bujqësisë
 9. Josif Pashko – ministër i Ndërtimit
 10. Behar Shtylla – ministër i Punëve të Jashtme
 11. Kadri Hazbiu – ministër i Punëve të Brendëshme
 12. Kiço Ngjela – ministër i Tregtisë
 13. Aleks Verli – ministër i Financave
 14. Tonin Jakova – ministër i Komunikacionit
 15. Biblbil Klosi – Ministër i Drejtësisë
 16. Taqi Skendi (Ciril Pistoli, 6 qershor 1961) – ministër i Shëndetësisë
 17. Shefqet Peçi – president i Komisionit të Kontrollit të Shtetit
 18. Xhaferr Spahiu – ministër pa portofol (më 25 dhjetor 1959 vetëm i Industrisë

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi