Qeveria e tretë e Mehmet Shehut (4 qershor 1956– 3 qershor 1958)

Përbërja e qeverisë:

 1. Mehmet Shehu – kryeministër
 2. Gogo Nushi – zëvendëskryeministër i parë
 3. Beqir Balluku – zëvendëskryeministër i parë dhe ministër i Mbrojtjes Popullore
 4. Spiro Koleka – zëvendëskryeministër dhe president i Komisionit të Planit të Shtetit
 5. Manush Myftiu  – zëvendëskryeministër dhe ministër ad. Interim i Shëndetësisë pas 24 shtatorit 1956
 6. Koço Thodhosi – zëvendëskryeministër
 7. Abdyl Këllezi – zëvendëskryeministër
 8. Adil Çarcani – ministër i Industrisë dhe Minierave
 9. Kadri Hazbiu – ministër i Punëve të Brendëshme
 10. Behar Shtylla – ministër i Punëve të Jashtme
 11. Josif Pashko – ministër i Ndërtimit
 12. Tonin Jakova – ministër i Komunikacionit
 13. Maqo Çomo – ministër i Bujqësisë
 14. Kiço Ngjela – ministër i Tregtisë
 15. Aleks Verli – ministër i Financave
 16. Ramiz Alia – ministër i Arsimit dhe Kulturës
 17. Biblbil Klosi – Ministër i Drejtësisë
 18. Ibrahim Dervishi (shkarkuar më 24 shtator 1956) – ministër i Shëndetësisë
 19. Shefqet Peçi – president i Komisionit të Kontrollit të Shtetit
 20. Panajot Plaku – ministër pa Portofol (29 tetor 1956 – 17 maj 1957) 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi