Qeveria i parë e Mehmet Shehut

Përbërja e qeverisë

 1. Mehmet Shehu – kryeministër
 2. Hysni Kapo – zëvendëskryeministër i parë dhe ministër i Bujqësisë
 3. Beqir Balluku – zëvendëskryeministër i parë dhe ministër i Mbrojtjes Popullore
 4. Manush Myftiu  – zëvendëskryeministër
 5. Tuk Jakova – zëvendëskryeministër
 6. Spiro Koleka – president i Komisionit të Planit të shtetit
 7. Koço Theodhosi – ministër i Industrisë dhe Ndërtimit
 8. Kadri Hazbiu – ministër i Punëve të Brendëshme
 9. Behar Shtylla – ministër i Punëve të Jashtme
 10. Josif Pashko – ministër i Ndërtimit dhe i Komunikacionit
 11. Kiço Ngjela – ministër i Tregtisë
 12. Abdyl Këllezi – ministër i Financave

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi