Qeveria e shtatë Enver Hoxhës

 

Përbërja e qeverisë:

 1. Enver Hoxha – kryeministër
 2. Mehmet Shehu – zëvendëskryeministër dhe ministër i Punëve të Brendëshme
 3. Hysni Kapo  – zeëvendëskryeministër dhe ministër i Bujqësisë dhe Grumbullimeve
 4. Behar Shtylla – ministër i Punëve të Jashtme
 5. Beqir Balluku – ministër i Mbrojtjes Popullore
 6. Spiro Koleka – ministër i Industrisë dhe Ndërtimit
 7. Gogo Nushi – ministër i Tregtisë dhe Komunikacionit
 8. Bedri Spahiu – ministër i Arsimit dhe Kulturës
 9. Tuk Jakova – ministër i Financave
 10. Bilbil Klosi – ministër i Drejtësisë
 11. Medar Shtylla – ministër i Shëndetësisë
 12. Koço Theodhosi – kryetar i Komisionit të Planit të Shtetit
 13. Shefqet Peçi – kryetar i Komisionit të Kontrollit të Shtetit

Repository


Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
English

Thënie për Shtetin

 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan