Qeveria e pestë e Enver Hoxhës

Përbërja e qeverisë

 1. Enver Hoxha – kryeministër, ministër i Punëve të Jashtme dhe i Mbrojtjes Popullore
 2. Mehmet Shehu – zëvendëskryeministër dhe ministër i Punëve të Brendëshme
 3. Tuk Jakova – zëvendëskryeministër dhe ministër i Industrisë
 4. Spiro Koleka – zëvendëskryeministër dhe ministër i Punëve Botore
 5. Hysni Kapo – zëvendëskryeministër dhe ministër i Bujqësisë
 6. Gogo Nushi – zëvendëskryeministër
 7. Manush Myftiu – zëvendëskryeministër

8.   Bilbil Klosi – ministër i Drejtësisë

 1. Abdyl Këllezi – ministër i Financave
 2. Kahreman Ylli – ministër i Arsimit
 3. Josif Pashko – ministër i Kontrollit të Shtetit
 4. Adil Çarcani – ministër i Industrisë
 5. Zenel Hamiti (Shefqet Peçi, 27 nëntor 1951 – ministër i Minierave
 6. Kiço Ngjela – ministër i Tregtisë së Brendëshme
 7.  Vasil Kati – ministër i Tregisë së Jashtme
 8. Shefqet Peçi  (Milo Qirko, 27 nëntor 1951) – ministër i Komunikacioneve
 9. Rrapo Dervishi – ministër i Ndërtimeve
 10. Gaqo Tashko – ministër i Pyjeve
 11. Medar Shtylla – ministër i Shëndetësisë
 12. Lefter Goga – ministër i Grumbullimeve
 13. Koço Theodhosi – kryetar i Komisionit të Planit të Shtetit

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi