Qeveria e gjashtë Enver Hoxhës

Përbërja e qeverisë:

 1. Enver Hoxha – kryeministër, ministër i Punëve të Jashtme dhe i Mbrojtjes Popullore
 2. Mehmet Shehu – zëvendëskryeministër dhe ministër i Punëve të Brendëshme
 3. Bedri Spahiu – zëvendëskryeministër dhe ministër i Arsimit
 4. Tuk Jakova – zëvendëskryeministër dhe ministër i Industrisë
 5. Spiro Koleka – zëvendëskryeministër dhe ministër i Punëve Botore
 6. Hysni Kapo – zëvendëskryeministër dhe ministër i Bujqësisë
 7. Gogo Nushi – zëvendëskryeministër
 8. Abdyl Këllezi – ministër i Financave
 9. Maqo Çomo – ministër i Kontrollit të Shtetit
 10. Adil Çarcani – ministër i Industrisë
 11. Shefqet Peçi – ministër i Minierave
 12. Kiço Ngjela – ministër i Tregtisë së Brendëshme
 13. Vasil Kati – ministër i Tregisë së Jashtme
 14. Milo Qirko – ministër i Komunikacioneve
 15. Rrapo Dervishi – ministër i Ndërtimeve
 16. Gaqo Tashko – ministër i Pyjeve
 17. Medar Shtylla – ministër i Shëndetësisë
 18. Haki Toska – ministër i Grumbullimeve
 19. Koço Theodhosi – kryetar i Komisionit të Planit të Shtetit
 20. Bilbil Klosi – ministër i Drejtësisë

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi