Qeveria e tretë e Enver Hoxhës (17 nëntor 1949 – 4 korrik 1950)

Përbërja e qeverisë

 1. Enver Hoxha – kryeministër, ministër i Punëve të Jashtme dhe i Mbrojtjes Kombëtare
 2. Mehmet Shehu – zëvendëskryeministër dhe ministër i Punëve të Brendëshme
 3. Spiro Koleka – zëvendëskryeministër dhe kryetar i Komisionit të Kontrollit të Shtetit (pas 8 marsit 1950 dhe ad.interim ministër i Punëve Botore)
 4. Tuk Jakova – zëvendëskryeministër (pas 8 marsit 1950 dhe ad. Interim ministër i Industrisë)
 5. Manush Myftiu – ministër pa portofol dhe kryetar i Komisionit të Kontrollit të Shtetit
 6. Haxhi Lleshi – ministër pa Portofol
 7. Manol Konomi – ministër i Drejtësisë
 8. Abedin Shehu – ministër i Punëve Botore dhe ministër i Industrisë (shkarkuar më 8 mars 1950)
 9. Kiço Ngjela – ministër i Tregtisë
 10. Abdyll Këllezi – ministër i Financave
 11. Medar Shtylla – ministër i Shëndetësisë
 12. Gaqo Tashko – ministër i Bujqësisë
 13. Kahreman Ylli – ministër i Arsimit
 14. Shefqet Peçi – ministër i Komunikacionit

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi