Qeveria e Shefqet Vërlacit (21 prill 1939 – 3 dhjetor 1939)

Përbërja e qeverisë

 1. Shefqet Vërlaci – kryeministër dhe xëvebdësisht ministër sekretat shteti për Punët Botore
 2. Xhaferr Ypi – ministër sekretar shteti i Drejtësisë
 3. Maliq Bushati – ministër sekretar shteti për Punët e Brendëshme
 4. Xhemil Dino – ministër i Punëve të Jashtme
 5. Fejzi Alizoti / Qemal Vrioni – ministër sekretar shteti për Finanacat
 6. Andon Beça – ministër sekretar shteti për Ekonominë Kombëtare
 7. Ernest Koliqi – ministër sekretar shteti për Arsimin
 8. Tefik Mborja – ministër sekretar i Partisë Fashiste

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi