KomitetiAntifashist Nacionalçlirimtar (28 maj – 23 tetor 1944)

Përbërja:

 1. Enver Hoxha – kryetar, i ngarkuar me punë të Luftës dhe Mbrojtjes Kombëtare
 2. Myslym Peza – nënkryetar
 3. Haxhi Lleshi – anëtar, i ngarkuar për Punët e Brendëshme
 4. Omer Nishani – anëtar, i ngarkuar për Punët e Jashtme
 5. Medar Shtylla – anëtar, i ngarkuar për Punët e Ekonomisë
 6. Bedri Spahiu,  – anëtar, i ngarkuar për Punët e Rindërtimit
 7. Manol Konomi – anëtar, i ngarkuar për Punët e Drejtësisë
 8. Ramadan Çitaku – anëtar, i ngarkuar për Punët financiare
 9. Sejfulla Malëshova – anëtar, i ngarkuar për Punët e Agjitacionit dhe Propagandës dhe zëvendësisht për Arsimin
 10. Gjergj Kokoshi – anëtar, i ngarkuar për Punët e Arsimit
 11. Spiro Koleka – anëtar, i ngarkuar për Punët Botore

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi