Qeveria e tretë e Adil Çarçanit (20 shkurt 1987 – 1 shkurt 1989)

 1. Adil Çarçani – kryeministër
 2. Besnik Bekteshi – zëvendëskryeministër
 3. Hekuran Issai – zëvendëskryeministër  dher ministër i Punëve të Brendëshme
 4. Manush Myftiu – zëvendëskryeministër
 5. Vangjel çërrava – zëvendëskryeministër
 6. Reiz Malile – ministër i Punëve të Jashtme
 7. Prokop Murra – ministër i Mbrojtjes Popullore
 8. Niko Gjyzari – kryetar i Komisionit të Planit të Shtetit
 9. Enver Halili – kryetar i Komisionit të Kontrollit të Shtetit
 10. Andrea Nako – ministër i Financave
 11. Llambi Gegprifit – ministër i Industrisë dhe Minierave
 12. Lavdosh Ahmetaj – ministër i Energjetikës
 13. Vito Kapo – ministre i Industrisë së Lehtë
 14. Vito Kapo – ministër i Industrisë Ushqimore
 15. Themie Thomai – ministre e Bujqësisë
 16. Fahrudin Hoxha (Ismail Ahmeti, 18 shkurt 1988)– ministër i Ndërtimit
 17. Luan Babameto – ministër i Transportit

18. Shane Korbeci – ministër i Tregtisë së Jashtme

19. Osman Murati – ministër i Tregtisë së Brendëshme

20. Xhelala Tafaj – ministër i Ekonomisë Komunale

21. Skënder Gjinushi – ministër i Arsimit

22. Ahmet Kamberi  – ministër i Shëndetësisë

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi