Qeveria e parë e Adil Çarçanit (15 janar 23 nëntor 1982)

Përbërja e qeverisë

1.  Adil Çarçani – kryeministër

2. Manush Myftiu – zëvendëskryeministër

3. Pali Miska – zëvendëskryeministër dhe (pas qershorit 1982), ministër i Energjetikës

4. Qirjako Mihali – zëvendëskryeministër dhe ministër i Financave

5. Nesti Nase (Reiz Malile, 15 qershor 1982) – ministër i Punëve të Jashtme

6. Kadri Hazbiu (Prokop Murra, 10 tetor 1982) – ministër i Mbrojtjes Popullore

7. Hekuran Isai – ministër i Punëve të Brendëshme

8.   Petro Dode – kryetar i Komisionit të Planit të Shtetit

9.   Llambi Gegprifti – ministër i Industrisë dhe Minierave

10. Prokop Murra – ministër i Energjetikës (deri në qershor 1982)

11. Esma Ulqinaku – ministre i Industrisë së Lehtë dhe Ushqimore

12. Themie Thomai – ministre e Bujqësisë

13. Rahman Hanku – ministër i Ndërtimit

14. Luan Babameto – ministër i Komunikacioneve

15. Viktor Nushi – ministër i Tregtisë së Brendëshme

16. Nedin Hoxha – ministër i Tregtisë së Jashtme

17. Rrapo Dervishi – ministër i Ekonomisë Komunale

18. Tefta Cami – ministre e Arsimit dhe Kulturës

19. Llambi Ziçishti (Ajli Ajlushani, 8 qershor 1982) – ministër i Shëndetësisë

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi