Qeveria e dytë e Adil Çarçanit (23 nëntor 1982 – 19 shkurt 1987)

 1. Adil Çarçani – kryeministër
 2. Manush Myftiu – zëvendëskryeministër
 3. Besnik Bekteshi – zëvendëskryeministër
 4. Reiz Malile – ministër i Punëve të Jashtme
 5. Prokop Murra – ministër i Mbrojtjes Popullore
 6. Hekuran Isai – ministër i Punëve të Brendëshme
 7. Harrilla Papajorgji – kryetar i Komisionit të Planit të Shtetit
 8. Qirjako Mihali (Niko Gjyzari, 16 shkurt 1984)– ministër i Financave
 9. Hajredin Çeliku – ministër i Industrisë dhe Minierave
 10. Lavdosh Ahmetaj – ministër i Energjetikës

11. Vito Kapo – ministre i Industrisë së Lehtë dhe Ushqimore

12. Themie Thomai – ministre e Bujqësisë

13. Fahrudin Hoxha – ministër i Ndërtimit

14. Luan Babameto – ministër i Komunikacioneve

15. Osman Murati – ministër i Tregtisë së Brendëshme

16. Shane Korbeci – – ministër i Tregtisë së Jashtme

17. Kudret Arapi – ministër i Ekonomisë Komunale

18. Tefta Cami – ministre e Arsimit dhe Kulturës

19. Ajli Ajlushani  – ministër i Shëndetësisë

20. Qirjako Mihali – (16 shkurt 1984 – 6 shkurt 1986) zëvendëskryeministër

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi