Parlamenti: Një Dhomë – Legjislatura III: 10.02.1937 –6.04.1939

Zgjedhjet u zhvilluan më 31 Janar 1937Zgjedhjet u zhvilluan më 31 Janar 1937

 1. Kostaq KOTTA – Kryetar i Parlamentit, 1937
 2. Pandeli EVANGJELI – Kryetar i Parlamentit 1937-1939

Deputetët sipas Prefekturave

Pref. Berat Ahmet    RESULI

Ferid       VOKOPOLA

Hamid   MYFTIU

Hysein   VRIONI

Loni, Dr. GJINI

Sabri       KALLTANI

Veis        XHINDI

Zoi          XOXA  

Pref. Dibër

Abdurahman        SALIH

Abdurrahman      DIBRA

Fiqri        RUSI

Hafiz      XHEMALI

Jak          KOÇI

Jashar    EREBARA

Pref. Durrës

Ali           BEGEJA

Ferid       DERVISHI

Izedin     BESHIRI

Izet         DIBRA

Rexhep  JELLA

Seid        TOPTANI

Stavro    STAVRI  

Pref. Elbasan

Ahmet    HASTOPALLI

Anton     BEÇA

Dervish  BIÇAKÇIU

Faik        SHATKU

Ibrahim BIÇAKÇIU

Shefqet  VËRLACI  

Pref. Gjirokastër

DhimitërKACIMBRA

Eqrem    LIBOHOVA

Feizi        ALIZOTI

Fuad       ASLLANI

Hiqmet  DELVINA

Jani, Dr. MELO

Lame     KARECO

Mihal     KASO

Petro       POGA

Pref . Korçë Eshref    FRASHËRI

Faik        DISHNICA

Kostaq   KOTTA

Pandeli   EVANGJELI

Qani       SULEJMANI

Tefik      MBORJA

Thoma   OROLLOGA

Vasil       AVRAMI

Xhavid   LESKOVIKU

 

Pref.  Kosovë

Ismet      KRYEZIU

Omer      STRAZIMIRI

Salih       VUÇITERNA  

 

Pref .Shkodër

Ejëll        SEREQI

Halit       ROJI

Kol          THAÇI

Lec         ÇOBA

Musa      JUKA

Sandër   SARAÇI

Terenc    TOÇI

Xhemal  NAIPI  

 

Pref.  Vlorë

Ekrem    VLORA

Sadik      SHASKA

Sadik      SIMONIDHI

 

Zëvendësime 

1.    Izet                 DIBRA

Pref. Durrës

Zëvendëson I.Beshirin (pas dorëheqjes)

 

2.    Izedin            BESHIRI

Pref. Durrës

Zëendësohet.(pas dorëheqjes) nga I.Dibra

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi