Parlamenti: Një Dhomë – Legjislatura II: 21.11.1932 – 16.11.1936

Zgjedhjet u zhvilluan më 17 Nëntor 1932

 1. Kostaq KOTTA – Kryetar i Parlamentit 1932-1936
 2. Ahmet ZOGU – Mbret i Shqipërisë, 1932-1936

Deputetët sipas Prefekturave

Pref. Berat Ferid       VOKOPOLA

Hamid   MYFTIU

Hysein   VRIONI

Hysni     TOSKA

Loni        GJINI

Milto      TUTULANI

Sabri       KALLTANI

Veis        XHINDI

Zoi          XOXA  

Pref. Dibër

Abdurahman      SALIH

Abdurrahman    DIBRA

Fiqri        RUSI

Hafiz      XHEMALI

Jashar    EREBARA  

Pref. Durrës

Ferid       DERVISHI

Izedin     BESHIRI

Rexhep  MATJA

Seid        TOPTANI

ShahsivarALLTUNI

Vlash      DOVANA

Zia          TOPTANI  

Pref. Elbasan

Ahmet    HASTOPALLI

Anton     BEÇA

Dervish  BIÇAKÇIU

Izet         DIBRA

Riza        KISHTA

Shefqet  VËRLACI  

Pref. Gjirokastër

DhimitërKACIMBRA

Feizi        ALIZOTI

Hiqmet  DELVINA

Jani, Dr. MELO

Javer      HURSHITI

Kasëm   RADOVICKA

Lame     KARECO

Mihal     KASO

Petro       POGA  

Pref . Korçë

Bexhet   FRASHËRI

Eshref    FRASHËRI

Faik        DISHNICA

Kostaq   KOTTA

Pandeli   EVANGJELI

Qani       SULEJMANI

Tefik      MBORJA

Thoma   OROLLOGA

Vasil       AVRAMI  

Pref . Kosovë

Asim       JAKOVA

Bahri      BEGOLLI

Omer      STRAZIMIRI    

Pref . Shkodër Ejëll        SEREQI

Halit       ROJI

Hil           MOSI

Kolec      DEDA

Lec         ÇOBA

Maliq     BUSHATI

Mark      KAPEDANI

Mirash   IVANAJ

Musa      JUKA

Nush       BUSHATI

Sandër   SARAÇI

Pref.  Vlorë

Arshi       HALILI

Sadik      SIMONIDHI

Sadik      SHASKA

 

Zëvendësime

 

1.    Milto              TUTULANI

Pref. Berat

Zëv.(pas vdekjes) nga Dr.Loni Gjini

2.    Hil                  MOSI

Pref . Shkodër

Zëv. (pas vdekjes) nga L.Çoba

 

3.    Loni, Dr.       GJINI

Pref. Berat

Zëv.M.Tutulanin (pas vdekjes)

 

4.    Rexhep          MATJA

Pref. Durrës

Zëv.(pas vdekjes) nga F.Dervishi

 

5.    Mark             KAPEDANI

Pref. Shkodër

Zëv.(pas vdekjes) nga M.Ivanaj

 

6.     Mirash          IVANAJ

Pref. Shkodër

Zëv. M.Kapedanin (pas vdekjes)

 

7.    Lec                 ÇOBA

Pref . Shkodër

Zëv. H.Mosin (pas vdekjes)

 

8.    Ferid               DERVISHI

Pref. Durrës

Zëv. R. Matjan  (pas vdekjes)

 

Vdekur gjatë mandatit

1.    Mark             KAPEDANI – 19.12.1933 – Tiranë  

2.    Rexhep          MATJA

3.    Milto              TUTULANI – Janar 1933, Itali

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi