Kuvendi Popullor – Legjislatura II: 30.06.1950 – 14.04.1954

Zgjedhjet u mbajtën më 28 Maj 1950. 

1.Teodor HEBA – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1950

2.Mihal PRIFTI – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1951

Deputetët sipas Rretheve

Rrethi Berat Kahreman YLLI

Kalo BAJRAKTARI

Mane NISHOVA

Mihal PRIFTI

Miti LAÇKA

Tajar GREPCKA  

Rrethi Burrel

Beqir BALLUKU

Et’hem BARHANI

Rexhep DOBRA  

Rrethi Durrës

Adil ÇARÇANI

Iljaz  REKA

Irfan ÇELKUPA

Koço THEODHOSI

Llambrini BUSHI

Medar SHTYLLA

Myslim PEZA

Teodor HEBA  

Rrethi Elbasan

Aleks BUDA

Aleksandër XHUVANI

Evanthi PEÇINI

Kol PAPARISTO

Kostaq CIPO

Petraq POPA

Ramiz ALIA

Rexhep MYZEQARI

Sami BAHOLLI

Sulejman SPAHIU  

Rrethi Ersekë

Josif PASHKO

Petrit DUME  

Rrethi Fier

Bilbil KLOSI

Dane FEÇORI

Jaho HYSA

Jorgji SOTA

Liri BELISHOVA

Llazi NUSHI

Mehmet SHEHU

Sokrat BUFI  

Rrethi Gjirokastër

Omer NISHANI

Siri SHAPLLO

Shefqet PEÇI

Spiro PANO

Kaliopi ZIKO

Nebahet BAKIRI  

Rrethi Gramsh

Dhimitër SHUTERIQI

Ramadan XHANGOLLI

Rrethi Korçë

Bido LUMALASI

Fahri PESHTANI

Jorgjia PREMTI

Katina STARJA

Koço TASHKO

Kristo KONO

Niqi KRESHPANI

Pilo PERISTERI

Rita MARKO

Riza KODHELI

Teki KOLANECI

Zija KAMBO

Rrethi Krujë

Hamid PENGILI

Ismail ÇAUSHI

Xhavit QESJA

Rrethi  Kukës

Man POGA

Rahman PËRLLAKU

Zylfi SALIA  

Rrethi  Lezhë Bardhok ZOGU

Manush MYFTIU

Rrethi Përmet

Qirjako HARITO

Tahir KADARE

Vito KAPO   

Rrethi Peshkopi

Beshir LAÇI

Fadil PAÇRAMI

Haki STËRMILLI

Haxhi LLESHI

Jashar MENZELXHIU

Nexhmije HOXHA

Sulejman BAHOLLI   

Rrethi Pogradec

Eleni TEREZI

Muharrem SPAHIU

Pirro GUSHO

Sali MBORJA  

Rrethi Pukë

Halil ZENELI

Mark NDOJA  

Rrethi Rrëshen

Gjon GJONAJ  

Rrethi Sarandë

Kadri BABOÇI

Manol KONOMI

Mihal JORGJI

Teme SEJKO  

Rrethi Shkodër

Beqir GJYLBEGU

Gjovalin LUKA

Haxhi HAJDARI

Qamil GAÇOVI

Roza HILA

Sadik BEKTESHI

Todo KAVAJA

Tonin JAKOVA

Tuk JAKOVA

Zenepe ASHIKU  

Rrethi Skrapar

Iljaz (Gjysh) PRISHTA

Neshat HYSI  

Rrethi Tepelenë

Bedri SPAHIU

Fejzo ISMAILI  

Rrethi Tiranë

Abdyl KËLLEZI

Dervish MEHMETI

Enver HOXHA

Fiqret SHEHU

Gogo NUSHI

Irfane ÇOÇOLI

Jorgjia TRUJA

Kiço NGJELA

Zija KËLLIÇI

Rrethi Tropojë

Ali DOÇI

Beqir SOKOLI

Veli DEDI  

Rrethi Vlorë

Duze BAJRAMI

Hysni KAPO

Jaho GJOLIKU

Llambi DHIMO

Rrapo DERVISHI

Sali ORMËNI

Spiro KOLEKA

Ymer VESHI

Zenel HAMITI

 

 

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi