Këshilli Kombëtar : Senati me një Dhomë, 27 Mars – 20 Dhjetor 1920.

Zgjedhjet u mbajtën më 31 Janar 1920.

 1.     Xhemal NAIPI  – Kryetar i Këshillit Kombëtar, 1920 

2.      Dhimitër KACIMBRA – Kryetar i Këshillit Kombëtar, 1920 

Pref. Berat Ahmet RESULIBektash CAKRANI

Hysein VRIONI

lambi GOXHAMANI

Spiro PAPA

Pref. Dibër

Dine DEMA

Fazlli FRASHËRI

Ramiz DACI

Pref. Elbasan

Adem GJINISHI

Qazim DURMISHI

Shefqet VËRLACI

Visar XHUVANI

Pref. Gjirokastër

Beqir RUSI

Dhimitër KACIMBRA

Kiço KOÇI

Neki RULI

Pref. Korçë

Kostaq KOTTA

Qani DISHNICASejfi VLLAMASI

Thanas ÇIKOZI

Pref. Kosovë

Osman LITA

Rexhep MITROVICA

Pref. Kosovë (Has e Krasniq)

Bajram Bej CURRI

Pref. Shkodër

Gjergj KOLECI

Hil MOSI

Kol THAÇI

Sabri HAFIZ

Xhemal SHKODRA

Xhemal NAIPI

Pref. Vlorë

Myqerem HAMZARAJ

Qazim KOCULI

Sadullah TEPELENA

Spiro KOLEKA

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi