Këshilli Kombëtar : Një Dhomë – 21 Prill 1921 deri më 30 Shtator 1923

Zgjedhjet u mbajtën më 5 Prill 1921

 1. Pandeli EVANGJELI-Kryetar i Këshillit Kombëtar,1921;Kryeministër 1921
 2. Eshref FRASHËRI – Kryetar i Këshillit Kombëtar, 1922-1923

Deputetët sipas Prefekturave

Pref. Berat

Ahmet RESULI

Ali KOPRENCKA

Bektash CAKRANI

Hysein VRIONI

Llambi GOXHAMANI

Milto TUTULANI

Qemal MULLAJ

Qemal VRIONI

Spiro PAPA

Pref. Dibër

Avni GJILANI

Gani STRAZIMIRI

Hoxha KADRIU

Hasan PRISHTINA

Ilias VRIONI

Irfan OHRI

Kristo FLOQI

Kristo DAKO

Ramiz DACI

Selahydin SHKOZA

Abdyl SULA

Fazlli FRASHËRI

Fiqri RUSI

Mehmet PILKU

Salih VUÇITERNA

Rexhep MATI

Pref. Durrës

Haxhi BANKA

Hysen MUSHQETA

Osman MYDERIZI

Leonidha KOJA

Visar XHUVANI

Refik TOPIA

Seid TOPTANI

Mehmet PENGILI

Mazar KËLLIÇI

Kapllan DELIALLISI

Zia TOPTANI

Pref. Elbasan

Ahmet HASTOPALLI

Anton BEÇA

Behxhet HYTI

Mehdi FRASHËRI

Shefqet DAJIU

Shefqet VËRLACI

Shyqyri MUFTIU

Taqi BUDA

Pref .Gjirokastër

Agathokli GJITONI

Ali KËLCYRA

Bahri OMARI

Dhimitër KACIMBRA

Koço TASI

Leonidha FRASHËRI

Mid’hat FRASHËRI

Rasim BABAMETO

Mustafa MAKSUTI

Petro HARITO

Stavro VINJAU

Sylejman DELVINA

Pref . Korçë

Pandeli EVANGJELI

Banush HAMDIU

Eshref FRASHËRI

Loni KRISTO

Pandeli CALI

Kristo KIRKA

Sejfi VLAMASI

Sotir PECI

Kol RODHE

Skënder POJANI

Tefik MBORJA

Tefik PANARITI  

Pref. Kosovë

Bedri PEJA

Halim GOSTIVARI

Ibrahim JAKOVA

Mustafa KRUJA

Qamil BALA

Rexhep MITROVICA

Pref. Mat

Ahmet ZOGU

Bajram FEVZI

Syreja POJANI

P ref. Shkodër

At Gjergj FISHTA

Halid RROJI

Hil MOSI

Kol THAÇI

Luigj GURAKUQI

Maliq BUSHATI

Ndoc PISTULLI

Ndre MJEDA

Patuk SARAÇI

Riza DANI

Shuk GURAKUQI

Xhemal BUSHATI

Pref. Vlorë

Ibrahim XHINDI

Osman HAXHI

Qazim KOKOSHI

Qazim KOCULI

Spiro KOLEKA

Kolonia e Amerikës

Fan NOLI

 

Zëvendësime

1. Rasim BABAMETO

Pref. Gjirokastër

Zëv.Mid’hat Frashërin (1921)

2.   Qamil BALA

Pref. Kosovë

Zëv. M. Krujën

3.   Pandeli CALI

Pref. Korçë

Zëv. nga K. Kirka

4.   Ramiz DACI

Pref. Dibër

Zëvendësuar [1] më 1922

5.   Kristo DAKO

Pref. Dibër

Zëvendësuar më 1922

6.   Kristo FLOQI

Pref . Dibër

Zëvendësuar më 1922

7.   Fazlli FRASHËRI

Pref . Dibër

Zëvendësues më 1922

8.   Mid’hat FRASHËRI

Pref .Gjirokastër

Zëv.nga Rasim Babameto

9.   Avni GJILANI

Pref. Dibër

Zëvendësuar më 1922

10.   Halim GOSTIVARI

Pref. Kosovë

Shtuar [2] më 22.12.1922

11.   Ibrahim JAKOVA

Pref . Kosovë

Shtuar më 22.12.1922

12.   Hoxha KADRIU

Pref. Dibër

Zëvendësuar më 1922

13.   Kristo KIRKA

Pref. Korçë

Zëv. P. Calin

14.   Qazim KOCULI

Pref. Vlorë

Zëv. Q. Kokoshin (1921)

15.   Leonidha KOJA

Pref . Durrës

Zëv. nga Visar Xhuvani

16.   Qazim KOKOSHI

Pref. Vlorë

Zëv. më vonë nga Q. Koculi

17.   Mustafa KRUJA

Pref. Kosovë

Zëv. nga Q. Bala

18.   Rexhep MATI

Pref. Dibër

Zëvendësues më 1922

19.   Hysen MUSHQETA

Pref. Durrës

Zëv. nga Osman Myderizi

20.   Osman MYDERIZI

Pref. Durrës

Zëv. H. Mushqetën (1921)

21.   Irfan OHRI

Pref. Dibër

Zëvendësuar më 1922

22.   Sotir PECI

Pref. Korçë

Zëv.  nga K. Rodhe

23.   Bedri PEJA

Pref. Kosovë

Shtuar më 22.12.1922

24.   Mehmet PILKU

Pref. Dibër

Zëvendësues më 1922

25.   Skënder POJANI

Pref. Korçë

Zëv. T. Mborjen

26.   Hasan PRISHTINA

Pref. Dibër

Zëvendësuar më 1922

27.   Kol RODHE

Pref . Korçë

Zëv. S. Pecin

28.   Fiqri RUSI

Pref . Dibër

Zëvendësues më 1922

29.   Selahydin SHKOZA

Pref. Dibër

Zëvendësuar më 1922

30.   Gani STRAZIMIRI

Pref. Dibër

Zëvendësuar më 1922

31.   Abdyl SULA

Pref. Dibër

Zëvendësues më 1922

32.   Refik TOPIA

Pref. Durrës

Zëv. nga Said Toptani

33.   Seid TOPTANI

Pref. Durrës

Zëv. R.Topinë (1921)

34.   Ilias VRIONI

Pref. Dibër

Zëvendësuar më 1922

35.   Salih VUÇITERNA

Pref. Dibër

Zëvendësues më 1922

36.   Visar XHUVANI

Pref . Durrës

Zëv.  L. Kojën (1921)


[1] Këtu: “ Zëvendësuar” do të thotë  që më 22.12.1922, pasi u lirua Dibra, u rrëzuan dhe në vend të tyre u zgjodhën  të tjerë, që gjenden me “ Zëvendësues ”. ( Shqipënija më 1937 , vëll.I, f.51.)

[2] U shtuan më 22 Dhjetor 1922, pasi u lirua Drini.. ( Po aty , f.51,52)

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi