Kuvendi Kushtetues: Periudha I – Një Dhomë – 21 Janar 1924 deri më 02 Qershor 1924

Zgjedhjet u mbajtën më 27 Dhjetor 1923.

 1. Petro POGA – Kryetar i Kuvendit Kushtetues, 1924 
 2. Eshref FRASHËRI – Kryetar i Kuvendit Kushtetues, 1924
Deputetët sipas Prefekturave
Pref. Berat

Ahmet RESULI

Bektash   ÇORUSHI

Ferid    VOKOPOLA

Hamid MYFTIU

Ilias     VRIONI

Llambi GOXHAMANI

Loni,    Dr.GJINI

Milto   TUTULANI

Qemal  VRIONI

Sami    KOPRENCKA

Sami    VRIONI

Seit      VRIONI

Spiro    PAPA

Vangjel GOXHAMANI

Pref. Dibër

Abdurrahman DIBRA

Ahmet ZOGU (më vonë Durrës)

Fiqri     RUSI

Hafiz   ISMETI

Hafiz   XHEMALI

Izet      DIBRA

Jashar  EREBARA

Rexhep   MATJA

Salih    VUÇITERNA

Shefqet    FISHTA

Syreja  POJANI

Terenc TOÇI

Xhelal  ZOGU

Vdekur gjatë mandatit

1. Avni    RUSTEMI

22.04.1924 – Tiranë

Pref. Durrës

Ali       BEGEJA

Isuf      GJINALI

Kostaq PAFTALI

Mehmet PENGILI

Osman MYDERIZI

Rauf    FICO

Rexhep JELLA

Seid     TOPTANI

Shahsivar ALLTUNI

Zia       TOPTANI

Zëvendësime

1.Qani          DISHNICA

Pref. Korçë

Zëvendëson  F.Konicën (1923)

2. Faik          KONICA

Pref. Korçë

Zëvendësohet nga Qani Dishnica

3. Dr. Haki   MBORJA

Pref. Korçë

Zëvendësohet (pas dorëheqjes) nga  Q.Dishnica

Më vonë nga T . Mborja

4. Skënder    POJANI

Pref. Korçë

Zëvendëson T. Mborjen

5. Xhelal       ZOGU

Pref. Dibër

Zëvendëson  A. Zogun (1923)

6. Ahmet       ZOGU

Pref. Dibër (më vonë Durrës)

Zëvendësohet  nga Xh. Zogu (1923)

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi