Legjislaturat

 

 

27.03.1920 – 20.12.1920 Këshilli Kombëtar i Lushnjes – Senati
21.04.1921 – 30.09.1923 Këshilli Kombëtar (Parlamenti)
21.01.1924 – 02.06.1924 Kuvendi Kushtetues (Periudha I)
12.01.1925 – 02.03.1925 Kuvendi Kushtetues (Periudha II)
01.06.1925 – 07.06.1928 Legjislatura I: Dhoma e deputetëve, Senati
25.08.1928 – 01.12.1928 Asambleja Kushtetuese
10.12.1928 – 11.05.1932 Legjislatura I
21.11.1932 – 16.11.1936 Legjislatura II
10.02.1937 –  12.04.1939 Legjislatura III
12.04.1939 –  01.04.1940 Asambleja Kushtetuese
16.04.1940 – 31.07.1943 Këshilli Epërm Korporativ Fashist
16.10.1943 – 10.11.1943 Asambleja Kombëtare
11.11.1943 – 14.09.1944 Kuvendi Kombëtar
26.05.1944 – 16.12.1945 Këshilli Antifashist Nacional Çlirimitar
16.01.1946 – 16.03.1946 Asambleja Kushtetuese (Kuvendi Popullor)
05.03.1946 – 21.01.1950 Legjislatura I
28.06.1950 – 14.04.1954 Legjislatura II
19.07.1954 – 21.02.1958 Legjislatura III
21.06.1958 – 03.06.1962 Legjislatura IV
14.07.1962 – 12.03.1966 Legjislatura V
19.09.1966 – 04.05.1970 Legjislatura VI
20.11.1970 – 19.06.1974 Legjislatura VII
28.10.1974 – 21.02.1978 Legjislatura VIII
25.12.1978 – 14.07.1982 Legjislatura IX
22.11.1982 – 10.01.1987 Legjislatura X
19.02.1987 – 13.11.1990 Legjislatura XI
15.04.1991 – 04.02.1992 Legjislatura I
04.04.1992 – 29.03.1996 Legjislatura II
01.07.1996 – 15.05.1997 Legjislatura III
23.07.1997 – 14.05.2001 Legjislatura IV  (Kuvendi)
03.09.2001 – 20.05.2005 Legjislatura V
02.09.2005 – 15.05.2009 Legjislatura VI
07.09.2009 – 09.09.2013 Legjislatura VII
09.09.2013 Legjislatura VIII

 

Për më shumë informacion klikoni këtu.

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi