Kryetarët e Shtetit Shqiptar

Kryetar i Qeverisë Ismail Qemali 4 dhjetor 1912
Mbret Vilhelm Vidi 7 mars 1914
Këshilli i Naltë Aqif Biçakçiu, Luigj Bumçi, Mihal Turtulli, Abdi Toptani(Përbërja ka ndryshuar çdo vit) 31 janar 1920 – 31 janar 1925
Kryetar i Qeverisë Fan Noli 16 qershor 1924
President i Republikës Ahmet Zogu 31 janar 1925
Mbret i Shqipërisë Ahmet Zogu 1 shtator 1928
Mbret i Shqipërisë Vittorio Emanuele III   16 prill 1939
Këshilli i Naltë Mehdi Frashëri, Lef Nosi, Fuat Dibra, Padër Anton Arapi 25 tetor 1943
Kryetar i Qeverisë Enver Hoxha 28 nëntor 1944
President i Republikës Omer Nishani 10 janar 1946
President i Republikës Haxhi Lleshi 1 gusht 1953
President i Republikës Ramiz Alia 22 nëntor 1982
President i Republikës Ramiz Alia 8 prill 1992
President i Republikës Sali Berisha 9 prill 1992
President i Republikës Rexhep Meidani 24 korrik 1997
President i Republikës Alfred Moisiu 24 korrik 2002
President i Republikës Bamir Topi 24 korrik 2007
President i Republikës Bujar Nishani 24 korrik 2012
President i Republikës Ilir Meta 24 korrik 2017

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi