Qeveria e Turhan Pashës (25 dhjetor 1918 – 29 janar 1920)


Përbërja e qeverisë

 1. Turhan pashë Përmeti  – kryeministër
 2. Preng Bibë Doda – zëvendëskryeministër
 3. Mufit Libohova – delegat zëvendës i kryeministrit
 4. Mehmet Konica / Mehdi Frashëri – delegat i Punëve të Jashtme
 5. Mehdi Frashëri / Mufit Libohova – Punëve të Brendëshme
 6. Fejzi Alizoti – delegat i Financave
 7. Petro Poga – Delegati i Drejtësisë
 8. Mustafa Kruja – Delegat i Postë – Telegrafave
 9. Luigj Gurakuqi – delegat i Arsimit
 10. Lef Nosi – delegat i ushqimit të popullit dhe për çështje ekonomike
 11. Sami Vrioni – delegat i Punëve Botore, Bujqësisë Tregtisë etj
 12. Mit’hat Frashëri – delegat pa portofol
 13. Luigj Bumçi – delegat pa portofol
 14. Mihal Turtulli – delegat pa portofol

 

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi