Qeveria e Shefqet Vërlacit (21 prill 1939 – 3 dhjetor 1939)


Përbërja e qeverisë

 1. Shefqet Vërlaci – kryeministër dhe xëvebdësisht ministër sekretat shteti për Punët Botore
 2. Xhaferr Ypi – ministër sekretar shteti i Drejtësisë
 3. Maliq Bushati – ministër sekretar shteti për Punët e Brendëshme
 4. Xhemil Dino – ministër i Punëve të Jashtme
 5. Fejzi Alizoti / Qemal Vrioni – ministër sekretar shteti për Finanacat
 6. Andon Beça – ministër sekretar shteti për Ekonominë Kombëtare
 7. Ernest Koliqi – ministër sekretar shteti për Arsimin
 8. Tefik Mborja – ministër sekretar i Partisë Fashiste

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi