Qeveria e parë e Ahmet Zogut (2 dhjetor 1922 – 25 shkurt 1924)


Përbërja e qeverisë

 1. Ahmet Zogu – kryeministër dhe ministër i Punëve të Brendëshme
 2. Pandeli Evangjeli – ministër i Punëve të Jashtme
 3. Hysen Vrioni / Milto Tutulani – ministër i Drejtësisë
 4. Kol Thaçi – ministër i Financave
 5. Ismail Haki Tatzati / Mustafa Aranitasi – ministër i Luftës
 6. Spiro Jorgo Koleka / Sejfi Vllamasi – ministër i Punëve Botore dhe Bujqësisë
 7. Rexhep Mitrovica – ministër i Arsimit

 

  Repository


  Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
  English

  Thënie për Shtetin

  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi
  • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
   - Harry S. Truman
  • Paul Valery
   - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
  • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
   - Harold MacMillan