Qeveria e Mustafa Krujës (3 dhjetor 1941 – 4 janar 1943)


Përbërja e qeverisë

 1. Mustafa Kruja – kryeministër dhezëvendësisht ministër sekretar shteti i Punëve të Brendëshme
 2. Hasan Dosti – ministër sekretar shteti i Drejtësisë
 3. Shuk Gurakuqi – ministër sekretar shteti i Financave
 4. Xhevat Korça – ministër sekretar shteti i Arsimit
 5. Iljaz Agushi – ministër i Punëve Botore
 6. Fuat Dibra  / Kostandin Kotte – ministër sekretar shteti i Ekonomisë Kombëtare
 7. Tahir Shtylla / Eqerem Vlora –  ministër sekretar shteti i Tokave të Lirueme
 8. Dhimitër Berati – ministër sekretar shteti i Kulturës Popullore
 9. Jup Kazazi – ministër sekretar shteti i Partisë Fashiste

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi