Qeveria e koalicionit e Iljaz Vrionit (11 korrik – 16 tetor 1921)


Përbërja e qeverisë

 1. Iljaz Vrioni  – kryeministër
 2. Sulejman Delvina – ministër i Punëve të Brendëshme
 3. Pandeli Evangjeli – ministër i Punëve të Jashtme
 4. Koëo Tasi – nënministër i Punëve të Brendëshme
 5. Tef Kurani – ministër i Financave
 6. Selahudin Shkoza – ministër i Luftës
 7. Mustafa Maksut – nënministër i Luftës
 8. Mehdi Frashëri – ministër i Punëve Botore / Bujqësisë
 9. Dhimitër Kacimbra – ministër i Drejtësisë
 10. Sotir Peci – ministër i Arsimit

 

 

 

 

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi