Kryetarët e Kuvendit të Shqipërisë

HISTORIA E PARLAMENTARIZMIT NE SHQIPERI

XHEMAL NAIPI Këshilli Kombëtar 1920
DHIMITËR KACIMBR Këshilli Kombëtar 1920
PANDELI EVANGJELI Këshilli Kombëtar 1921
ESHREF FRASHËRI Këshilli Kombëtar 1922-1923
ESHREF FRASHËRI Kuvendi Kushtetues 1924
PETRO GOGA Kuvendi Kushtetues 1924
KOSTAQ KOTA Dhoma e Deputetëve 1925-1928
ESHREF FRASHËRI Senati 1924-1925
PANDELI EVANGJELI Senati 1925-1926
ESHREF FRASHËRI Asamblea Kushtetuese 1928
PANDELI EVANGJELI Parlamenti 1928-1930
KOSTAQ KOTA Parlamenti 1930-1937
PANDELI VANGJELI Parlamenti 1937-1939
LEF NOSI Kuvendi Kombëtar 1943-1944
TERENC TOCI Këshilli Fashist Koorporativ 1940-1943
MIHAL ZALLARI Kuvendi Kombëtar 1944
OMER NISHANI Këshilli Antifashist Nac-Çlirimtar 1944
TUK JAKOVA Asamblea Kushtetuese 1946
Dr. YMER DISHNICA Asamblea Kushtetuese 1946-47
MANUSH MYFTIU Kuvendi Popullor 1947-1949
GOGO NUSHI Kuvendi Popullor 1950
THEODOR HEBA Kuvendi Popullor 1950-1951
MIHAL PRIFTI Kuvendi Popullor 1951-1954
GOGO NUSHI Kuvendi Popullor 1954-1956
RITA MARKO Kuvendi Popullor 1956-1958
Dr. MEDAR SHTYLLA Kuvendi Popullor 1958-1964
LEFTER GOGA Kuvendi Popullor 1964-1966
ABDYL KËLLEZI Kuvendi Popullor 1966-1969
BEHAR SHTYLLA Kuvendi Popullor 1969-1970
FADIL PAÇRAMI Kuvendi Popullor 1970-1973
ILIAZ REKA Kuvendi Popullor 1973-1976
ALI MANAJ Kuvendi Popullor 1976-1978
SIMON STEFANI Kuvendi Popullor 1978-1982
PALI MISKA Kuvendi Popullor 1982-1987
PETRO DODE Kuvendi Popullor 1987-1990
KASTRIOT ISLAMI Kuvendi Popullor 1991-1992
PJETËR ARBNORI Kuvendi Popullor 1992-1996
PJETËR ARBNORI Kuvendi Popullor 1996-1997
SKËNDER GJINUSHI Kuvendi 1997-2001
NAMIK DOKLE Kuvendi 2001-2002
SERVET PËLLUMBI Kuvendi 2002-2005
JOZEFINA TOPALLI Kuvendi 2005-2009
JOZEFINA TOPALLI Kuvendi 2009 – 2013
ILIR META Kuvendi 2013 – 2017
GRAMOZ RUÇI Kuvendi 2017

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi