Kuvendi 2017

Pesë janë partitë që kanë përfaqësuesit e tyre në Parlamentin e ardhshëm.

Mandatet e deputetëve ndahen si më poshtë:

PS:        764750 votues, 48.34 %, 74 mandate.
PD:       456413 votues, 28.85 %, 43 mandate.
LSI:      225901 votues, 14.28 %, 19 mandate.
PDIU:  76069 votues, 4.81 %,  3 mandate.
PSD:    14993 votues, 0.95 %,  1 mandat.

Në shkallë vendi numri i votuesve ishte 1613975, pjesmarrja 46.77%.
Për të dhënat e plota në shkallë vendi, kliko këtu (KQZ).

Klikoni këtu për Listat e deputetëve dhe votat e partive sipas qarqeve

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi